top of page

Boost Din Morgen med Sundhed: Hjemmelavet Granola med Superfrø og Nødder

Morgenmad er utvivlsomt dagens vigtigste måltid, og en skål sprød granola kan give dig den energi, du behøver for at starte dagen på den rigtige måde. Hvorfor købe færdiglavet granola fyldt med tilsætningsstoffer og sukker, når du nemt kan lave din egen lækre og sunde version derhjemme?


Denne opskrift på hjemmelavet granola vil ikke kun tilfredsstille dine smagsløg, men er stoppet med super sunde næringsstoffer!


Jeg tæller aldrig kalorier. Jeg tæller derimod næringsstoffer og tænker tit over hvor meget lækker næring og energi jeg giver til hele min væren gennem det jeg spiser.
En nærende blanding - hvad gør min granola så sund?


Græskarkerner: Kraftfulde små vidundere

Græskarkerner er som små vidundere i en skal. De er fyldt med magnesium, jern og zink, der alle spiller afgørende roller i kroppens funktioner. Magnesium hjælper med at opretholde muskel- og nervefunktion, jern transporterer ilt rundt i kroppen, og zink styrker immunsystemet. Yderligere er de proppet med protein og indeholder over 36g protein per 100g! Det er altså en af de mest proteinholdige fødevarer i verden!


Chiafrø: Den skjulte energikilde

Chiafrø er kendt som en af de mest koncentrerede kilder til omega-3-fedtsyrer, der er essentielle for hjertesundheden og hjernefunktionen. Disse små frø absorberer også væske og danner en gelélignende tekstur, der hjælper med at holde dig mæt og hydreret.


Solsikkekerner: Solstråler i en kerne

Disse små kerner er proppet med vitamin E, antioxidanter og sunde fedtstoffer. Vitamin E beskytter dine celler mod skader, antioxidanter hjælper med at bekæmpe inflammation, og de sunde fedtstoffer understøtter dit hjerte og din hjerne.


Hørfrø: Fiberrige skatte

Hørfrø er fyldt med kostfibre, der understøtter en sund fordøjelse og stabiliserer blodsukkeret. De indeholder også plantebaserede omega-3-fedtsyrer, der bidrager til at reducere inflammation i kroppen. Jeg vil anbefale dig at blende dine hørfrø inden brug (evt. i en kaffekværn eller en lille mixer). Når man blender hørfrøene åbner deres kerner sig og vi kan langt bedre optage deres gode næringsstoffer.


Valnødder: Hjernevenlige Nødder

Valnødder ligner små hjerner og er faktisk utroligt gode for hjernen. De er en rig kilde til omega-3-fedtsyrer, der støtter hjernefunktion og hjerte-kar-sundhed. Valnødder indeholder også antioxidanter, vitamin E og folinsyre, som bidrager til en sund aldring og beskyttelse mod celleskader.


Havregryn: Hjertesundhed i hver mundfuld

Havregryn er en velkendt kilde til fiber, der holder dig mæt længere og understøtter en sund fordøjelse. De indeholder også betaglukaner, der hjælper med at regulere kolesterolniveauer og støtte hjertesundheden.


Hjemmelavet Granola med Superfrø og Nødder


Ingredienser


Her er hvad du skal bruge for at give dit liv et super sundt og lækkert boost! Opskriften giver ca. et glas.

 • 1 dl solsikke kerner

 • 1 dl græskar kerner

 • 1/2 dl chiafrø

 • 1/2 dl hørfrø

 • 3 dl havregryn

 • 1 dl valnødder

 • 1 tsk kanel

 • 1 dl god kvalitets oliven olie

 • 2 spsk. honning eller sirup (ønsker du at granolaen skal være vegansk så brug sirup)

Obs: du kan også tilføje vanilje til blandingen, andre frø eller nødder. Dette er en grundopskrift og du kan udskifte ingredienserne lige som du ønsker.


Anvisninger:

 1. Mix havregryn, frø, nødder og kanel sammen i en skål. Du kan skære valnødderne i mindre stykker og blende hørfrøene for at kunne optage deres næringsstoffer bedre.

 2. Mix olie og honning sammen. Hvis din honning er fast kan du smelte det i en gryde og blande det sammen.

 3. Hæld den flydende blanding af olie og honning over de tørre ingredienser og bland det hele godt sammen. Hvis blandingen føles for tør, tilføj lidt mere olie og honning.

Du kan nu tilberede din på to forskellige måder (jeg plejer at gøre det på panden, da jeg finder det lettere og hurtigere)

 1. Rist din granola på en stor pande hvor du ofte rører rundt. Pas på den ikke brænder på.

 2. Du kan bage din granola i ovnen. Forvarm ovnen på 150C. Fordel granolaen jævnt ud over en bagepapirs belagt bageplade. Bag granolaen i 20-30 minutter. Hver 10 minut skal du røre rundt i blandingen.

 3. Om du har valgt at stege eller bage din granola, skal den nu køle af. Lad den blive på pande eller bageplade, da det vil give en lækker knasende tekstur.

 4. Når din granola er kølet af, kan du overføre den til en lufttæt beholder til opbevaring. Jeg bruger et gammelt glas. Den kan holde sig i flere uger hvis det opbevares korrket.

Nyd din granola med yoghurt, mælk eller oven på din smoothie. Lad din morgenmad blive en hyldest til sundhed med denne smagfulde granola, der er fyldt med alle de rigtige næringsstoffer. Velbekomme /Emely
Comments


bottom of page