top of page
  • Whatsapp
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Youtube

Lækker opskrift på autentisk tyrkisk ezogelin suppe - vegansk krydret linsesuppe

Når efteråret melder sin ankomst, er der næsten ikke noget mere beroligende end en skål hjemmelavet suppe.


Denne tyrkiske klassiker – Ezogelin Çorbası – er både nærende, smagfuld og fuld af kærlighed.


Ezogelin suppe

Ezogelin-suppe er ikke bare velsmag – den er også fuld af næring. De røde linser giver et naturligt tilskud af planteprotein, jern og fibre, som støtter fordøjelsen og holder blodsukkeret stabilt. Bulgur og ris giver langsomme kulhydrater, der giver energi og mæthed, mens krydderier som mynte, paprika og spidskommen stimulerer kredsløbet og varmer kroppen indefra.


Suppen er rig på vitaminer og antioxidanter, som hjælper immunforsvaret med at stå stærkt gennem vinterens kolde måneder. En skål Ezogelin føles som et lille skjold mod sæsonens forkølelser – enkel, naturlig og fuld af omsorg.


Jeg elsker selv denne lækre suppe som jeg har lært at lave af min tyrkiske kæreste.


Tyrkisk Ezogelin suppe - Vegansk linsesuppe


Opskriften er til 4 personer, hvis den serveres som hovedret.

Samlet tid: 30 min

Tilberedning: 15 min

Madlavning: 30 min

Samlet tid: 45 min


Ingredienser

  • 2 dl røde linser

  • 0,5 dl bulgur

  • 0,5 dl ris

  • 1 løg, finthakket

  • 3 hvidløgs fed

  • 2 spsk. olivenolie

  • 1 spsk. tomatpuré

  • 1 tsk paprika

  • 1 tsk tørret mynte

  • 1 tsk spidskommen

  • 1,5 tsk salt (smag til)

  • 1 liter grøntsagsbouillon

  • 0,5 liter vand (til justering af konsistens)

  • Friskkværnet peber

  • Frisk presset citron saft (meget vigtigt for det endelige smagsindtryk)


Fremgangsmåde

  1. Skyl linser, ris og bulgur grundigt i en sigte.

  2. Varm olivenolien i en gryde, og steg løg og hvidløg til det bliver blødt og let gyldent.

  3. Tilsæt tomatpuré, paprika og spidskommen – rør rundt

  4. Tilsæt linser, ris og bulgur, og hæld bouillon over.

  5. Kog op, og lad det simre under låg ved middel varme i ca. 25–30 min, til linserne er helt møre.

  6. Tilsæt tørret mynte og rør rundt

  7. Blend evt. let med stavblender (kan også serveres rustikt, sådan plejer vi at spise det derhjemme)

  8. Justér konsistensen med lidt ekstra vand, og smag til med salt, peber og tørret mynte.

  9. Server varm - og husk at presse frisk citron over suppen, det gør den uimodståelig.


Step by step med billeder - Super nemt at tilberede Ezogelin supppe



"Afiyet Olsun!" Sådan siger man "velbekomme" på Tyrkisk.


Jeg er helt vild med ordsproget, der bruges, når du siger tak for mad: "Ellinize Saglik" - som oversættes til sundhed for dine hænder. Og meningen er, at må dine hænder blive ved med at være sunde, så du kan blive ved med at lave mere lækker mad.


Vil du prøve autentisk lækker, sund og frisk tyrkisk mad i sæsonen?

Tag med på nogle af vores autentiske rejser til Tyrkiet! Yoga, vandreture, kitesurfing. kultur og god mad!

 

Tak fordi du læste med! Jeg håber du vil nyde opskriften!


Namaste Emely



 
 
 

Kommentarer


bottom of page