top of page

Gode grunde til ikke at skippe din solhilsen - Den bedste yoga sekvens!

Hvad er ”solhilsnen”?

Solhilsen er en sammensætning af Hatha yoga øvelser. På gammelt indisk Sanskrit sprog kaldes solhilsen for ”Surya Namaskar”, hvilket betyder ”sol hilsen”.


Solhilsnen består af 12 sammen satte øvelser. Solhilsnen styrker og strækker de største muskelgrupper i kroppen og gør det muligt at lade "Pranaen" ”livsenergien flyde frit i kroppen.


Hvilke fordele er der ved at praktisere den klassiske hatha yoga solhilsen?


Hvis du har begrænset tid/lyst til at være på yogamåtten syntes jeg solhilsen er en god mulighed for at komme i gang, få skabt flow samt forbindelse mellem krop, sind og vejrtrækning.


Solhilsen er en fantastisk opvarmning af din krop.

Ønsker man at følge den traditionelle yoga form skal man altid lave et antal af solhilsner som går op i 108, da 108 er et helligt tal Inden for yogaen. Vi anbefaler man laver mellem 3, 6 eller 12 runder. Der bliver nogle gange afholdt events, hvor man laver 108 solhilsner i træk.


Solhilsen er cardio træning. Og styrker og strækker yderligere de største muskelgrupper samt øger blodcirkulationen. Især rygsøjlen modtager meget kærlighed i solhilsen, da man bevæger den både forover samt bagover ved hjælp af at bruge coremuskulaturen.


Solhilsnen er fantastisk til at øve din koordination af dit åndedræt. Øv dig i at tage enten en indånding eller en udånding ved hver bevægelse.

Solhilsen hjælper dig med at skærpe din koncentration og fokusere din hjerne

Solhilsnen hjælper både med at forberede dig fysisk samt mentalt til de kommende yoga stillinger du ønsker at udøve. Den kan også være skøn, at udføre inden f.eks. en løbetur eller når du står op om morgenen. Før udøvelse af mange yoga stillinger er en relevant samt grunding opvarmning nødvendig. Solhilsnen hjælper dig med at blive til stede i krop og sind og hjælper dig med at kunne koncentrere dig.Solhilsen er en yogia praksis med mening og tradition

Solhilsnen er blevet praktiseret i tusinder af år for at fejre solenns livsgivende energi. Du kan skabe den samme inde varme og energi ved at praktisere solhilsen og skabe nærvær og tilstedeværelse i din yoga praksis samt i dit liv. Vi elsker solhilsnen og praktiserer den selv dagigt med stor glæde og gavn. Bliv guidet godt og sikkert igennem solhilsner med os og meget andet fantastisk yoga, meditation samt pranayama i vores store online yoga univers med næsten 100 videoer, nye tilføjelser hver uge, videoer i forskellige længder, yogastilarter og forskellige undervisere.


Du er også velkommen til at tage med på en af vores fantastiske yogarejser.Namasté Winni & Emely

Comments


bottom of page