top of page

Hvordan rejser jeg med kitesurfing udstyr? - essentielle tips til dit næste kitesurfing eventyr.

Det er fantastisk og spændende at rejse med Kitesurfing! Ingen eller tyndere våddragt, varme og mere vindsikkert. Det er en unik oplevelse at besøge et nyt land og opleve en ny kultur på en kite ferie og helt klart det hele værd!  Men har man aldrig gjort det før, skal man lige lære hvordan man pakker kitetasken!


Jeg har besøgt næsten 50 forskellige lande og kitesurfet i næsten 20 forskellige lande, så jeg har da lært en ting eller to om at pakke min (kite) taske! Og jeg glæder mig til at dele mine bedste erfaringer med dig!


Man kan selvfølgelig også leje kitesurf udstyr på destinationen, men jeg anbefaler primært at medbringe sit eget udstyr, da det er det man kender og er vandt til og du ved ikke hvilken stand det udlejede udstyr er i.


Split Board Hvis du har/investerer i et split board, som er et twintip kite board man kan dele i to, og du kan rejse med det i en normal kuffert. Et splitboard har dog ikke de samme gode egenskaber som et normalt twin tip board, men er man blot en hygge sejler gør det ikke så meget. Ønsker du at lære mange nye tricks på ferien anbefaler jeg det ikke.
Kiteboard Bag - "Boardbag"

Når du skal transportere dit kite board, kites samt andet udstyr, skal du have det man kalder en boardbag. En boardbag i god kvalitet er polstret og beskytter dit udstyr mod eventuelle skader under transporten og gør det lettere at bære rundt på. Tasken er altså specielt udviklet til at rejse med kitesurfing udstyr. Mange af taskerne har hjul som en kuffert, det er også muligt at få letvægts modeller, som ikke har hjul. Personligt syntes jeg de er for svære og tunge at bære rundt uden hjul. 

En boardbag kommer i forskellige længder. Jeg har to forskellige. En kortere til når jeg kun rejser med twin tip og en længere til når jeg også rejser med mit kite bølgeboard. Jeg plejer typisk at kunne have følgende i min kitetaske i følgende rækkefølge inden for de tilladte kilo:

-       Ét twin tip (med afmonterede finner og pads)

-       2 kites

-       Én bar

-       Trapez + leash

-       Våddragt

-       Pumpe (afmonteret slange)

-       Hjelm, impact, vest, sko (Hvis du anvender disse ting)


Sportudstyr i lufthavnen

Når du ønsker at flyve med dit kitesurfingudstyr, skal du ofte booke det på forhånd som ”special bagage” eller ”sports udstyr” og oftest betale et ekstra gebyr. Du skal du være opmærksom på at hvert flyselskab har forskellige regler, både for hvor meget tasken må veje samt hvor lang tasken må være. Nogle selskaber tæller ”special bagage” med i deres tilladte kilo. Men undersøg reglerne ved det specifikke selskab. Man checker ind som normalt i lufthavnen, men ofte skal man levere sin kitetaske ved ”stor bagage” indleveringen, som er ved en

anden skænke. De vil oplyse dig hvor ved check in.


Rejseforsikring

Når du rejser med kitesurfingudstyr, er det vigtigt at have en omfattende rejseforsikring, der dækker tab, skader eller tyveri af dit udstyr. Kontroller din forsikringsdækning, og sørg for at den omfatter sportsudstyr og eventuelle relaterede aktiviteter som kitesurfing. På den måde er du dækket, hvis der opstår problemer under din ferie.

 

Snak med lokale 

Forholdene kan være anderledes end det du måske er vandt til, fra dit lokale kitesurf spot. Husk altid at tænke på sikkerheden!   

Vær opmærksom på vind- og vejrforholdene, kend dine egne grænser og respekter lokale regler og forordninger. Altid spørg lokale om der er nogle ting man skal være opmærksom på, så som vind huller, rev, sten, spot etikette, restriktioner på spottet eller andet, når du ankommer til et nyt spot.  


Destinationen

Der findes mange spændende kitesurfing destinationer. De forskellige destinationer har forskellige sæsoner. Så tjek at det er vindsæson på det tidspunkt du ønsker at rejse på. Tjek også at der ikke er tropiske storme, orkan sæson, vinter eller andet. Tjek hvilke kite størrelser du skal medbringe i forhold til den forventede vind på destinationen.Reparations grej

Jeg anbefaler altid at medbringe ekstra skuer til dit board, evt. ekstra liner, ventiler og lidt reparations grej til kiten. Det er superærgerligt at få afbrudt sin kitesurfing ferie grundet problemer med udstyret. Det kan være begrænset hvad man kan finde på sin destination. Nogle kite spots er meget øde, andre forhandler måske kun ét mærke hvor skuer/liner mm. Ikke passer til det kitesurf udstyr du sejler med. Tjek altid dit kiteudstyr igennem for skader eller andet inden du tager på vandet. Og tro mig - ALLE vil før eller siden skulle reparere noget grej.

 


Hos OceanSoul har vi specialiseret os i at give den bedst mulige kitesurfing oplevelse!

Rejs med og bliv en del af det fede fællesskab på vores populære kitesurf rejse med yoga til vindsikre Akyaka i Tyrkiet!
コメント


bottom of page